LIVE COOKING SHOW:
BROUK NA TALÍŘI

26. 10. 2024 

od 13:00 do 13:45 - "Live Cooking"
od 14:15 do 15:00 - "Hrátky s hmyzem"


Připravte se na zcela unikátní gastronomický zážitek! Na našem festivalu se uskuteční Life Cooking Show, která bude věnována vaření z hmyzu – inovativní a udržitelné alternativě k tradičním proteinům.

Pod vedením odborného šéfkuchaře se návštěvníci naučí, jak připravovat chutné a zdravé pokrmy z hmyzu. Vystoupí organizace Brouk na talíři a Jan Škraňka, odborník na hmyzí jídlo a autor projektu Brouk na talíři.

Během této interaktivní show uvidíte přípravu různých receptů. Naučíte se také o nutričních výhodách hmyzu a jeho vlivu na životní prostředí.

Nejkomfortnější složení hmyzího večírku tvoří: cvrčci (stepní, banánový, obrovský), sarančata, mouční červi, švábi, potemníci brazilští (zophobas).

Nezáleží na tom, zda jste ostřílený kuchař nebo se teprve učíte – připojte se k nám a objevte nové možnosti vaření, které jsou nejen chutné, ale i šetrné k naší planetě! 

Po skončení show budete mít také možnost degustovat připravené pokrmy a inspirovat se k vlastnímu vaření doma.